Watervrije urinoirs aanpassen

Met of zonder extra ondersteuning

Eindelijk!!
Een perfecte Afsluittechniek voor uw watervrije urinoirs.

De Afsluiter kan worden gebruikt in alle watervrije urinoirs met een drainagediameter van 85 mm +/- 1 mm zonder extra adapter.

– Ernst Urinals
– B&L
– Urinowa

Om de afvoer bij watervrije urinoirs van andere fabrikanten passend te maken voor onze Afluiter®, hebben wij adapters ontwikkeld. De Afsluiter® (incl.adapter) voor de meest gangbare watervrije urinoirs. Deze urinoirs hebben een afvoeropening met een diameter van 115-119 mm.

– Waterless
– SinAqua
– Falcon
– Hellbrok
– Plasgoten.

De maatadapter heeft een levensduur van 2-5 jaar ​en is bedoeld om de Afsluiter® voor uw watervrij(e) urinoir(s) passend te maken.

De meeste watervrije urinoirs worden/zijn voorzien van een sifon of overlooppotje met of zonder een spervloeistof.
Dit systeem verliest snel het effect door de reinigingsmiddelen of door simpelweg water spoelen.

Onze urinoirs met Afsluiter® functioneren zonder spervloeistof en vereist geen staande urine.
Het enige systeem waarbij de urine via de Afsluiter® direct in het kanaal vloeit waarna het membraan het afvoerkanaal volledig en 100% afsluit tegen geuren.

Nadat u de adapter eenmaal heeft geïnstalleerd, is alleen de Afsluiter® periodiek te vervangen.

Onze Afsluittechniek wordt momenteel beschouwd als de beste afsluiting voor watervrije urinoirs. Het extreem duurzame membraan zorgt ervoor dat de urine snel wordt afgevoerd en voorkomt op een veilige manier geuren uit de leidingen. De levensduur van beide modellen is ongeveer 12 tot 18 duizend gebruiken.

Het is de optimale afsluiting voor alle watervrije urinoirs. Met name voor alle urinoirs geleverd door de fabrikant System-Ernst tot 2011. Deze werden meestal alleen aangeboden met een onderhoudscontract.

Met de Afsluiter® krijg je zonder meerkosten een vrijwel een perfect rioolventilatiesysteem. De sluitingsklep functioneert als een membraan. Zodra zich onderdruk in de pijpleiding ontwikkelt, kan lucht via de Afsluiter® worden aangezogen. In het geval van overdruk in de afvoerleidingen sluit het membraan het kanaal veilig en volledig af.
Er is geen sprake van resterende urine in het urinoir, zoals bekend is bij watergespoelde urinoirs. De urine stroomt direct in het kanaal. Het membraan van de Afsluiter functioneert als een keerklep en beschermt het urinoir tegen lekkage van kanaalgassen.

Het ontwerp van de Afsluiter®, met drie flexibele en onafhankelijke flexibele lamellen, zorgt voor een veilige passing in de afvoeropening.
De Afsluiter® past perfect, zelfs bij licht ovale openingen. Met de Afsluiter® is een volledig nieuwe en perfect op elkaar afgestemde sluitingstechnologie voor watervrije urinoirs ontwikkeld.
Een test bij het Fraunhöfer-instituut heeft uitgewezen dat de Afsluiter® aan een veel hogere druk kan worden blootgesteld dan conventionele sifons op waterbasis.

De Afsluiter® kan bijna alle bekende technieken vervangen.
In vergelijking met watergespoelde urinoirs kunt u met de Afsluiter® gedurende een periode meer dan 30 kubieke meter water besparen.
De Afsluiter beschermt veilig tegen ongewenste geuren uit het kanaal en laat de urine nog steeds schoon en residuvrij afvoeren.
Met de Afsluiter® heeft u geen spervloeistof of andere (oliehoudende) chemicaliën nodig.

Wij maken de belofte waar dat na het aanpassen van uw watervrije urinoirs deze probleemloos functioneren.

WAAROM UW WATERVRIJE URINOIRS AANPASSEN MET ONS SYSTEEM?

U wilt uw watervrije urinoirs optimaal laten functioneren
Geen urinelucht meer
Het onderhoud tot een minimum beperken
Geen verstoppingen meer
Geen urinesteen meer
Functioneert zonder geur hulpmiddelen
Iedereen kan het onderhoud in enkele seconden uitvoeren

Bij sommige typen urinoirs is een extra ondersteuning voor de adapter noodzakelijk. Deze is, indien noodzakelijk, bij de levering inbegrepen.