Artikelen uit het RECRON vakblad.

RECRON behartigt de belangen van de recreatieondernemers in de sector op regionaal, landelijk en Europees niveau.
(UriNed heeft de overeenkomst met Recron als TOPleverancier met ingang van 2019 beƫindigd.)

22 januari 2014

Ondernemers durven de stap niet (meer) te nemen naar watervrije urinoirs

In de praktijk heeft TOP Leverancier UriNed inmiddels overduidelijk bewezen als enige leverancier van watervrije urinoirs een feilloze afsluiting te kunnen garanderen tegen geuren uit de afvoer en kan daarmee een optimaal en reukvrij functioneren waarborgen.

Veel ondernemers echter, durven de stap niet (meer) te nemen naar watervrije urinoirs. Dit is heel begrijpelijk gezien de ontwikkelingen op de Nederlandse markt, waar systemen worden aangeboden die de gelijkenis vertonen met een open riool. De stank is overweldigend.
De markt is dermate verziekt door ondeugdelijke systemen, stank en verstoppingen, dat veel ondernemers inmiddels al weer hebben besloten over te stappen op met water gespoelde urinoirs of dit overwegen binnenkort te doen, hierbij neemt men de vele nadelen van water gespoelde urinoirs voor lief.

Zelfs het aanbod van UriNed, de urinoirs geheel vrijblijvend en zonder kosten in de praktijk te testen, wordt afgewezen. Men heeft er de buik van vol!

UriNed onderscheidt zich van elk ander systeem

De watervrije urinoirs functioneren zonder kunstgrepen:
-geen chemische vloeistoffen
-geen geurblokken
-geen ruimteverfrissers
-geen aroma’s
-geen geurmatjes
-geen azijn, chloor of elk ander schoonmaakmiddel

Hygiƫne staat voorop
De urinoirs zijn vervaardigd van hoogwaardig keramiek en spatvrij. De afwerking in combinatie met de reiniger zorgen voor een zeer glad oppervlak en een optimaal pareleffect waardoor de urine volledig wegvloeit. De afsluiter zorgt er voor dat de urine volledig en direct in de afvoer verdwijnt en garandeert een feilloze afsluiting. Daarnaast heeft de afsluiter een zeer hoge doorloopsnelheid.

Op biologische basis
De reiniger functioneert op biologische basis waarbij organische vervuiling wordt gebonden en afgebroken. Na enkele behandelingen vormt zich een beschermlaag die een optimale en lang aanhoudende hygiƫne waarborgt. De reiniger is volledig afbreekbaar, bevat geen schadelijke of agressieve stoffen en geen oplosmiddelen.

De biologische reiniger zorgt er voor dat GEEN URINESTEEN kan ontstaan.
Het onderhoud is door iedereen in enkele seconden uit te voeren en daarbij staat UriNed borg voor een optimale sanitaire hygiƫne in een gezonde en efficiƫnte omgeving.
-geen intensief reinigingsproces
-geen onnodige of kostbare onderhoudsprocedures
-geen onderhoudscontracten of abonnementen

Wat er niet is heeft geen onderhoud nodig
Onnodige, intensieve, kostbare en tijdrovende onderhoudsprocedures behoren tot de verleden tijd. Het waarborgen van de hygiƫne behoeft geen intensief en kostbaar onderhoudsproces meer te zijn.

De watervrije urinoirs van UriNed leveren, behalve een fikse besparing:
-geen waterverbruik
-nauwelijks onderhoud
-geen siphons
-geen verstoppingen meer door urinesteen
-geen spoelknoppen meer die vaak veel onderhoud vergen
-geen elektronische spoelknoppen
-waterlekkages
-geen zwarte afzettingen
-geen vuile spoelranden
-lage loonkosten

De kosten zijn te verwaarlozen ten opzichte van water gespoelde urinoirs, de investering is in de regel binnen Ć©Ć©n jaar terugverdiend.

De levensduur van een afsluiter is 15.000 ā€“ 20.000 gebruiken. Afsluiter kost ā‚¬ 43,80. Voor zeer hoge bezoekersaantallen in een korte periode is de PLUS-uitvoering waarmee een gelijke levensduur gegeven kan worden. Afsluiter PLUS ā‚¬ 47,60.

De biologische reiniger is een concentraat.
Het gemiddelde verbruik is bij 1x per dag reinigen bij Ć©Ć©n urinoir, 1 liter per jaar tot 1Ā½ jaar. 1 liter ā‚¬ 27,85.

Op de website van UriNed is een calculatie bestand te downloadenĀ  dat voor elke situatie kan bereken wat voor u de voordelen zijn. Hier kunt u tevens zien wat uw besparing op CO2-uitstoot is.

Efficiƫnt omgaan met grondstoffen betekent voor u altijd een kostenbesparing.

27 mei 2014

Watervrije urinoirs: duurzaam en kostenbesparend

Door gebruik te maken van hoogwaardig keramiek in combinatie met het uitstekende pareleffect en de zeer hoge doorloopsnelheid van de afsluiter, staat TOP Leverancier UriNed borg voor een een optimale sanitaire hygiƫne in een gezonde en efficiƫnte omgeving: het watervrije urinoir.

Kunstgrepen om een frisse en hygiƫnische omgeving te creƫren zijn geheel overbodig.
-geen chemische vloeistoffen
-geen geurblokken
-geen ruimteverfrissers
-geen aroma’s
-geen geurmatjes
-geen azijn, chloor of elk ander agressief schoonmaakmiddel

Hygiƫne staat voorop
De reiniger is op biologische basis, waarbij organische vervuiling wordt gebonden en afgebroken. Na enkele behandelingen vormt zich een beschermlaag die een optimale en lang aanhoudende hygiƫne waarborgt. De reiniger is volledig afbreekbaar, bevat geen schadelijke of agressieve stoffen en geen oplosmiddelen.

Het onderhoud is tot een minimum beperkt en kan door iedereen in enkele seconden worden uitgevoerd.
Het waarborgen van de hygiƫne is geen intensief en kostbaar onderhoudsproces meer. Onnodige, intensieve, kostbare en tijdrovende onderhoudsprocedures behoren geheel tot de verleden tijd.
-Geen intensief reinigingsproces
-Geen onnodige of kostbare onderhoudsprocedures
-Geen onderhoudscontracten of abonnementen
-Geen waterverbruik
-Geen waterlekkages
-Geen sifon
-Geen verstoppingen meer door urinesteen
-Geen storingsgevoelige spoelknoppen of electronica
-Geen zwarte afzettingen
-Geen vuile spoelranden
-Geruisloos
-Lagere loonkosten


Dit draagt tegelijkertijd bij aan een enorme besparing op uw kosten.

De biologische reiniger is een concentraat. Het gemiddelde verbruik is bij 1x per dag reinigen bij Ć©Ć©n urinoir, slechts 1 liter per jaar tot 1Ā½ jaar. De levensduur van de afsluiter is 15.000 ā€“ 20.000 keer te gebruiken. Op de website kunt u een calculatie bestand downloaden dat voor u elke situatie kan bereken wat voor u de voordelen zijn. Hier kunt u tevens zien wat uw besparing op CO2-uitstoot is.

Efficiƫnt omgaan met grondstoffen betekent voor u altijd een kostenbesparing.
De kosten zijn te verwaarlozen ten opzichte van water gespoelde urinoirs, de investering in watervrije urinoirs van UriNed is in de regel binnen Ć©Ć©n jaar terugverdiend.

Welke investering levert elk jaar minimaal 100% rendement?
Efficiƫnt omgaan met grondstoffen betekent voor u altijd een kostenbesparing. De kosten zijn te verwaarlozen ten opzichte van water gespoelde urinoirs, de investering in watervrije urinoirs van UriNed is in de regel binnen ƩƩn jaar terugverdiend.

31 augustus 2015

Probleemloze watervrije urinoirs voor meer bezoekers.

UriNed maakt de belofte waar.
Watervrije urinoirs kunnen probleemloos functioneren!

De afsluiter laat de urine direct en voor 100% in de afvoer vloeien en sluit na elk gebruik de afvoer volledig af. Dit zorgt voor een optimale hygiƫne, geen urine resten of vervuiling in de openbare ruimte. Het gebruik van agressieve schoonmaakproducten, geurblokjes, geurmatjes, luchtverfrissers, chemische vloeistoffen of andere hulpmiddelen, is geheel overbodig geworden.
De hoge doorloopsnelheid van de afsluiter maakt deze ook geschikt voor zeer hoge bezoekersaantallen in een kort tijdsbestek.
Bekijk de video

Intensief onderhoud bestaat niet meer
Behalve de enorme waterbesparing, vergen de watervrije urinoirs slechts een minimum aan onderhoud waarbij het dagelijkse reinigingsproces door iedereen in enkele seconden kan worden uitgevoerd.

Onderhoudskosten komen te vervallen
Storingen aan het (elektronisch) spoelsysteem, lekkages, verstopte sifons en verstopte afvoeren behoren tot het verleden.

Ook voor bestaande watervrije urinoirs van diverse aanbieders is naar een oplossing gezocht. De maatadapter maakt het mogelijk uw bestaande watervrije urinoirs aan te passen. De maatadapter is in de praktijk uitvoerig getest bij Blijdorp Zoo Rotterdam en heeft een levensduur van 2-5 jaar.